Käytä iPhonea hyvien kuvien ottamiseen

Lähes jokaiselta löytyy taskustaan älypyhelin, mikä mahdollistaa kuvien ottamisen melkein missä tahansa. Ihmiset rakastavat laadukkaita kuvia ja niin rakastavat sosiaalisen median algoritmitkin. Hyvien kuvien ottaminen ei aina vaadi paljoa. Hyödyntämällä esimerkiksi näitä iPhonen tarjoamia asetuksia, voi kuvaamisesta tehdä helpompaa ja saada entistä laadukkaampia valokuvia.

Vaihteluvuutta kuvakulmilla

Yleisin ja usein kätevin tapa on kuvata suoraan ihmisen tasolta. Kuvien vaihteluvuutta ja luovuutta voi lisätä kuitenkin hyödyntämällä muitakin kuvakulmia. Esimerkiksi alakulmasta tai yläkulmasta otettu kuva voi tuoda näkyviin eri yksityiskohtia ja luoda kokonaan uudenlaisen tunnelman.

Tarkennuksen tärkeys

Kun halutaan kuvan keskittyvän tiettyyn kohteeseen on muistettava tarkennus. Napauttamalla kohdetta ruudulla se tarkentuu, ja ruutuun ilmestyy keltainen neliö. Erityisesti kameran liikkuessa on hyödyllistä myös lukita tarkennus. Tämä tapahtuu painamalla pitkään kuvan kohdetta, jolloin ruutuun ilmestyy keltaisen neliön lisäksi ilmoitus lukituksesta.

Ruudukko avuksi kohdistukseen

Iphonen kamera-asetuksista löytyvä ruudukko luo kolme pysty- ja vaakaviivaa, jotka auttavat esimerkiksi kuvan keskityksessä. Yksi valokuvauksen perusperiaatteista on “rule of thirds” eli kolmanneksen sääntö. Hyödyntämällä ruudukkoa kohdistetaan kuvan objektit viivojen muodostamiin risteyskohtiin. Näin ollen voidaan vaikuttaa siihen, mihin katse kuvassa kohdistuu.

Hyödynnä myös lisävarusteita

Kuvaamisen helppoutta lisäävien asetuksien lisäksi erilaiset fyysiset lisävarusteet kuten kolmijalka tai erilaiset linssit voivat tuoda niin helppoutta kuvaamiseen kuin lisätä kuvien laatua. iPhonen kanssa yhteensopivia lisävarusteita löytyy paljon ja niitä voi tilata netistä esimerkiksi Applen sivuilta, Mobiilitukusta tai Iphonetalosta.